Speeltuin

Speeltuin

Leftover

Leftover

Je kent het wel. Na aankoop van een apparaat, in dit geval een beeldscherm, blijf je achter met een enorme doos en heel veel piepschuim. Je bewaart de doos want het zou zomaar kunnen dat er toch iets scheelt aan je scherm en dan moet alles weer in de originele verpakking terug naar de winkel.
Het scherm deed wat het moest doen en de doos kon na een paar maanden richting het afval. Maar is daar nog iets bruikbaars van te maken dacht ik. Wat kan je met een, in een bepaalde vorm gegoten mal, meer doen dan weggooien?
Ik besloot om een vitrinekast te maken met allerlei spullen die ik ergens in een la, doos, hoekje had liggen, waar ik geen afstand van kon doen. Mijn eerste radio, mijn leukste mobiele telefoon, een pakje sigaretten van mijn vader, een inimini glazen olifantje van mijn nichtje wat geluk brengt, een verzameling stenen meegenomen na een vakantie. Ik kreeg er lol in om alles overhoop te halen om dit piepschuim te vullen.
Misschien brengt dit jullie op een idee om eens anders te kijken naar afval en een bijdrage te leveren aan verduurzaming al is het maar een klein beetje.

Copyright 2010 - 2020 Karin Kerremans  hello@more-objects.com  T 06 24644904